Kamis, 25 Agustus 2011

pulang kampung ke palembang

karna kata ibu Tarakan itu jauh dari Palembang
jadi sebelum pindah ke Tarakan kami pulang dulu ke Palembang

jadi intinya, pulang kali ini puas puasin ngelepas rindu sama keluarga di Palembang bhaha *kayak mau kemana aja

ada yang udah pernah liat belum kota Palembang itu gimana ?
nih di kasih liat

palembang itu salah satu kota buat sea games tahun 2011


Palembang is the capital city of South Sumatra Province in Indonesia. Palembang is one of the oldest cities in Indonesia with a lot of history as a capital of a maritime empire. Located on the Musi River banks on the east coast of southern Sumatra island, it has an area of 400.61 square kilometres and a population of 1,441,500. Palembang is the second-largest city in Sumatra after Medan and the seventh-largest city in Indonesia. The city will host the 26th edition of Southeast Asian Games on November 11, 2011 along with Jakarta.
It was formerly the capital city of the Kingdom of Srivijaya, a powerful Malay kingdom, which influenced much of Southeast Asia.[1] The earliest evidence of its existence dates from the 7th century; a Chinese monk, I-Tsing, wrote that he visited Srivijaya in 671 for 6 months.[2][3] The first inscription in which the name Srivijaya appears also dates from the 7th century, namely the Kedukan Bukit Inscription around Palembang in Sumatra, dated 683.
Palembang landmarks include the Ampera bridge and the Musi River which divides the city into two, Seberang Ilir to the north and Seberang Ulu to the south. The Seberang Ilir is the economic and cultural centre and the Seberang Ulu is the political centre.



yang buat gue ga lupa sama palembang, PEMPEKNYA ITUUUUUUU !

memang di setiap kota rantauan gue selalu ada  pempek, tapi ga tau kenapa kalo gue makan pempek di palembang itu rasanya beda dan yang pasti lebih murah bhahaha

pempek


Pempekインドネシアで有名であった​​パレンバン代表的な食べ物の肉とサゴの主な原料を使用して、パレンバン社会はフィールドだけでなく、基材上に鶏の卵、魚の皮、または外のような他の追加成分を変化させることにより、様々なタイプのpempekに基本的な材料の開発に成功しました。脳 - pempekの様々な他のpempekの潜水艦pempek lenjer、pempekカーリー、pempek状況、pempek皮膚、pempekノウハウ、pempek pistel、pempekエビ、pempekスイング、pempekグリル、スプリットとpempek pempekの脳の中で、パレンバンに含まれている。 pempekを食べるために補完するものとして、パレンバンの人々は通常、地元の人々は酢醤油(cuko)と呼ばれている黒褐色の砂糖、唐辛子と干し海老で作った醤油厚いシチューを追加します。
Tekwan、小さな形成された魚の肉とサゴから作られた魚のスープのように食品典型的なパレンバン - その後、醤油などの液体培地に追加されている小魚のボールのように、エビ、春雨とキノコだけでなく、補完するものとして耳。







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